Alla samlingar
Smartare flyttpackning
11 sätt att undvika vanliga missar vid flyttpackning.
11 sätt att undvika vanliga missar vid flyttpackning.

Vi listar några vanliga problem man kan stöta på under flyttpackningen, så att du lättare kan undvika dem.

Andreas Burman avatar
Skrivet av Andreas Burman
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att förutse hinder längst vägen är ett bra sätt att förbereda sig på, det gäller även inför flytten. Därför listar vi några vanliga problem man kan stöta på, så att du lättare kan undvika dem och få den bästa möjliga upplevelsen av din flytt.

... eller låt oss göra det åt dig

När du bokar packhjälp på flyttsmart.se kan du vara trygg med firman du väljer. Vi kvalitetssäkrar nämligen alla våra leverantörer.

  1. Töm skafferiet, töm förrådet och rensa kläderna innan du börjar packa inför flytten.

  2. Packar du ömtålig inredning tillsammans med handdukar bör det skrivas både inredning och handdukar på lådan.

  3. Har du lånat flyttkartonger av en bekant eller flyttfirma? Se då till att skriva på etiketter istället för direkt på lådan. Det kan hända att du blir återbetalningsskyldig om det gäller lådor från en firma. Har du inte etiketter så fungerar bred maskeringstejp bra.

  4. Lådor som ska till förråd är bra att hålla till just det och inte blanda innehållet med andra rum inne i boendet. Det blir smidigast vid inflytt.

  5. Minnet är bra med kort. Att skriva “blandat” eller “diverse” på en lådan kan tyckas vara lagom tydligt vid flyttpackningen, men frustrerande vid inflytt. Markera istället vad lådan innehåller, så vet du om den ska längst in i förrådet eller packas upp direkt.

  6. En variation av olika flyttlådor är alltid bra, men att inte satsa på några flyttlådor av kvalite kan vara ett misstag.

  7. Packa inte för tungt. Det blir slitsamt i onödan och ibland kan till och med flyttkartongen ge vika i botten, vilket är ett hinder man gärna slipper längst vägen.

  8. Undvik för många ojämnt packade flyttlådor som inte går att stapla på varandra.

  9. Skruvar och sladdar som tillhör särskilda fästen och apparater kan tejpas fast för att inte förloras i flytten.

  10. Använd en lista för att checka så du har allt du behöver inför de första nätterna i nya boendet. Lakan, toalettpapper och telefonladdare?

  11. Se till att ha filtar eller annat material för att skydda dina möbler från skador med också smuts vid transport.

Fick du svar på din fråga?