Alla samlingar
Q&A
Flytthjälp och flyttstädning
Flytthjälp - ta reda på den bästa lösningen för dig
Flytthjälp - ta reda på den bästa lösningen för dig
Andreas Burman avatar
Skrivet av Andreas Burman
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska du precis flytta och står i valet och kvalet om du kan göra det själv, eller om du ska anlita en flyttfirma? Vi på Flyttsmart kan hjälpa dig med hela flytten eller endast hjälpa dig att boka en tilläggstjänst, såsom att fixa elen, - det är helt upp till dig. Vi hjälper dig med att jämföra olika flyttfirmor och reda ut den bästa lösningen för just dig - helt kostnadsfritt och utan dolda avgifter.

Anlita en flyttfirma eller göra det själv

Tvivlar du på om du ska anlita en flyttfirma eller göra det själv?

Att göra det på egen hand är ofta ett lite billigare alternativ, men det kräver också en hel del arbete (minst sagt). Du behöver ha tillgång till någon form av släp eller en flyttbil. Du behöver dessutom ha framförhållning och en bra planering av flytten. Om du ska sköta flytten på egen hand, utan att anlita en flyttfirma eller använda flytthjälp, rekommenderar vi dig att ha god framförhållning. Du bör framförallt kika närmare på tillgänglighet och priser för att hyra flyttbilar och släp - detta blir ofta uppbokat snabbt.

Om du väljer att boka flytthjälp blir troligtvis hela din flytt enklare och smidigare. Om du bokar flytthjälp via Flyttsmart ingår upphämtning av hela ditt bohag och du får bärhjälp. Vi fixar transporten till din nya adress - eller den plats du önskar.

Funderar du på att använda Flyttsmart eller gå direkt till en flyttfirma? Att använda sig av Flyttsmart är helt gratis och fritt från dolda avgifter. Vi erbjuder samma pris som våra leverantörer - eller lägre. Priserna varierar dock mellan de olika leverantörer vi samarbetar med, och priset kan även påverkas av hur långt du ska flytta och hur stort ditt bohag är.

Många av de flyttfirmor vi samarbetar med erbjuder även vissa tilläggstjänster såsom extra flyttkartonger och hjälp med enklare hantverk. Du kan till och med få hjälp med att packa din flytt i flyttkartonger. Dessa tilläggstjänster erbjuds mot en extra kostnad.

Det kan vara tidskrävande att jämföra olika flyttfirmor - därför löser vi det åt dig. Kontakta oss på hej@flyttsmart.se, 08-12 00 88 22 eller i chatten här bredvid, så hjälper vi dig.

Det är väldigt smidigt att boka tilläggstjänster genom oss. Du kryssar helt enkelt i de extratjänster du vill ha hjälp med när du bokar flytthjälp. Vi kommer sedan att höra av oss med mer information, baserat på vad du önskar, ofta inom 1-2 arbetsdagar.

Fler saker vi hjälper dig med

Vi på Flyttsmart vill underlätta så mycket som möjligt för dig i din flytt. Vi ordnar därför allt kring flytten till ditt nya boende - det är dessutom helt kostnadsfritt.

Ibland kan det vara svårt att komma ihåg allt som behöver göras inför flytten. Vi har samlat ett antal tilläggstjänster som du kan boka via oss i samband med flytten, kanske har du inte tänkt på dessa - men det har vi!

När du bokar Flytthjälp via oss kan vi även hjälpa dig att:

● göra en flyttanmälan till Skatteverket

● boka flyttstädning

● fixa elen

● skaffa internet

● försäkra hemmet

● ordna hjälp med enklare hantverk

● boka juridisk rådgivning


Kontakta oss på hej@flyttsmart.se, 08-12 00 88 22 eller i chatten här bredvid, så hjälper vi dig.

Fick du svar på din fråga?